Rakovina ( nádorové onemocnění )

Jednou z příčin rakoviny je nadměrný dlouhodobý stres a neschopností odpouštět (sobě a jiným) a nevyčítat.

Maligní nádor se na rozdíl od benigního vyznačuje velmi agresivním růstem s ničením okolní tkáně, zakládáním dceřiných ložisek (metastáz) a nakonec celkovým vyčerpáním organismu vedoucím ke smrti.
 
  • nezhoubné nádory – benigní (z latinského benignus, přívětivý) 
  • zhoubné – maligní (z latinského malignus, což se překládá jako „plodící zlo“). 
jako prevnce proti rakovině je důležité konzumovat pravidelně vlákninu ( ořechy, ovoce, luštěniny, kořenová zelenina, sušené ovoce a semena ). Vláknina ale také snižuje cholesterol, zlepšuje trávení a pomáhá při hubnutí.
 
  • rakovinná buňka potřebuje pro přežití cukry (dle Milana Calábka), zdravá buňka může žít z bílkovin i tuků

Běžné druhy rakoviny:

  • rakovina tlustého střeva - nejčastější v České republice (bývá způsobená kozumací pouze vařené stravy - masa)
  • rakovina plic- nejčastější v České republice
  • rakovina prsu
  • rakovina děložního čípku
  • rakovina prostaty
  • rakovina žaludku
  • rakovina konečníku
  • rakovina jater

Přírodní potraviny - superfood působící proti rakovině:

Rakovina slinivky a jater bývá často spojená s velkou konzumací jídel s obsahem mouky (bílé pečivo, koláče...), nebo mohou vznikat ledvinové kameny.

Dysbióza - zaplísnění, které vzniká konzumací vařené stravy, je přímá cesta k rakovině tlustého střeva.

Články na téma rakoviny a nádorů:

Diskusní téma: Rakovina

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek