Jód se vyskytuje v mořské vodě a velmi málo v zemské kůře. Jód je velmi prchavá látka, u nás se přidává do kuchyňské soli (pokud necháte pytlík se solí otevřený, po 14- 21 dnech je veškerý jód vypaří - sublimuje). Himalájská sůl neobsahuje žádný jód. Bez jódu nefunguje žádný lidský organismus. Pokud rybí maso necháme odstát na cca hodinu, jód se také ztrácí.
superpotraviny | ořechy | semínka | jedlé oleje | koření | sušené plody | přírodní sladidla | jedlé houby | zelené potraviny | přírodní šťávy | bezlepková dieta | ořechy | obiloviny | luštěniny | voda a nápoje | chia semínka | kešu | mandle | goji | Hairplus | přírodní šťávy | šungit | kokosový olej | RAW strava | Medik8 | doplňky stravy | AWA superfoods | Himalyo | lyofilizované ovoce