Umeboshi

V čerstvém stavu nesou umeboshi jedlé. Nakládají se do solného roztoku ještě zelené, červenou barvu získají přidáním listů shiso (příbuzný máty s výjimečným exotickým aroma). Umeboši obsahují proteiny, minerály a tuky v dvojnásobném množství než v ostatních plodech. Jsou zde bohatě zastoupeny, zvláště vápník, železo a fosfor.
Švestičky umeboshi, které mají slanokyselou chuť, harmonizují náš organismus, který je stresem a nekvalitní stravou často velmi poničený. Používají se jako  prevence před různými nemocemi, jsou dobré na posílení imunity, na doplnění minerálních látek či doplnění enzymů a také jako podpůrná léčba při nemocech. Nemají  žádné vedlejší účinky, které mají chemické léky
 

Umeboshi - účinky na zdraví:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • při dlouhodobém zvýšení teploty 
  • při častém škrábání v krku, při alergiích a bronchitidě
  • mohou pomoci zlepšit stav při srdečním záchvatu 
  • při překyselení organismu – mají výbornou neutralizační schopnost 
  • při pálení žáhy a potížích se sekrecí žaludečních šťáv (v situaci, kdy máme příliš mnoho nebo příliš málo žaludečních kyselin)
  • regulují činnost zažívacích orgánů.
  • v případech kinetózy (při nevolnost způsobené cestováním)
  • při bolestech hlavy, únavě a podobně
  • antiseptické a antibiotické účinky
  • jsou dobré na léčení „kocoviny“
  • zvýšení imunity, přidáváme denně ¼ až ½ švestky do jídla nebo nechat rozplynout v ústech
  • při problémech se žaludkem
  • více

Umeboshi, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá

Umešvestky pomáhají také při střevních problémech, jako je zácpa a průjem. Jsou to sice různé projevy, ale oboje nastává když vnitřnosti nepracují důkladně. Při otravách potravinami, znečištěnou vodou či oxidem uhličitým.

Chuť: velmi výrazná a pro nás nezvyklá