Překyselení organismu

nebezpečí postupného překyselení organismu lze odhalit právě pomocí metabolické analýzy CRS v těle ( analýza minerálů z vlasů  ). Odborníci se shodují, že zhruba 75% lidí v rozvinutých zemích trpí překyselením organismu. protože konzumují přílišké velké množstv í živočišných bílkovin ( maso, uzeniny, vejce ), pijí často alkohol, dopřávají si větší množství cukrovinek a coca colu, stravují se ve fastfoodech a navíc jsou vystaveni permanentnímu stresu.
Optimální strava obsahuj cca 80% živé stravy (zejména zelenina, obilné klíčky, máčená semena a ořechy) a cca 20% vařené stravy, pokud tento poměr není dodržen, tělo se překyseluje. Optimální stav je mírně zásaditý PH 7,4 - 7,5. Nadměrná konzumace uzenin a vařeného masa způsobuje řadu civilizačních chorob včetně  rakoviny .
Nadměrná konzumace masa se táhne již od doby ledové, dříve však národy konzumovali hodně sušené a čestvé maso bez vaření, které obsahovalo více bílkovin a bylo lépe stravitelné pro organismus.
 

První příznaky překyselení:

  • únava
  • nedostatečné soustředění
  • nervozita
  • napnuté svaly
  • revmatické bolesti
  • náchylnost k alergiím
Pokud je lidské tělo neustále zásobováno kyselými složkami a dostává současně velmi málo základních živin, pak se tyto okyselující látky ukládají v pojivových tkáních.
Základem pevného zdraví je pravidelný příděl čerstvé zeleniny, ovoce a můžete přidat luštěniny, hrášek, fazole, sóju, mořské ryby a plody, zeleninové polévky, zakysané mléčné výrobky ( kefír atd..), velmi potřebný je i dostatečný pohyb, uvolnění, jóga i meditace. Proti překyselení působí i doplňky stravy s obsahem alkalických směsí minerálních látek s obsahem draslíku, vápníku, hořčíku, zinku a vitamínu D.
 
  • pravidelný pohyb v lese a u rybníka, námaha je důležitá pro zdravý organismus (je pohyb mízy v lymfatickém systému)

Potraviny, které působí proti překyselení?

Diskusní téma: Překyselení organismu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek