Rebarbora, reveň

Rebarboru (reveň, Rheum rhabarbarum) najdeme často na našich zahrádkách, patří mezi řapíkatou zeleninu a konzumují se řapíky, které jsou velmi kyselé (díky obsahu kyseliny šťavelové). Pro zamezení nepříznivých účinků je vhodné současně s rebarborou podávat mléčné výrobky, které mají vysoký obsah vápníku. Proto se rebarborový koláč se obvykle peče v kombinaci s tvarohem.

Rebarbora a její účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • působí proti  tuhé stolici
  • podporuje osu MTM
  • zlepšuje peristaltiku střev
  • vhodná při zácpě - laxativní účinek
  • zdroj elektrolytů (hořčík, draslík, vápník)
  • prevence Alzheimerovy choroby
  • zpomaluje proces stárnutí
  • snižuje chronické záněty
  • vhodná přo bolestech kloubů
  • prospívá imunitnímu systému
  • pomáhá urychlit vyplavování toxinů nahromaděných v těle
  • příznivý účinek na játra
  • více

Rebarbora, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá

Kontraindikace: Není vhodná pro těhotné a kojící ženy, pokud trpíme revmatismem, dnou nebo ledvinovými a močovými kameny.