Oves
Oves je nejen cennou obilninou, ale je i běžnou součástí ranní snídaně – ovesné vločky. Oves je pro vysokou energetickou hodnotuje vhodným jídlem pro sportovce, vegetariány, ale i těžce pracující. Příznivě působí na nervovou soustavu, má účinky proti melancholii. Oves měla v oblibě i abatyše Hildegarda z Bingenu (v 12. stol). Oves se zpracovává hlavně na vločky, jejichž spotřeba má stále stoupající tendenci.
- bezlepkové ovesné vločky
- oves na klíčení
Oves a jeho účinky:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- působí proti tuhé stolici
- má vysoký obsah lehce rozpustné vlákniny (ß-glukanům)
- posiluje svaly a nervový systém
- proti pálení žáhy (ovesná kaše)
- pro sportovce (pro budování svalové hmoty), urychluje metabolismus
- má vysokou energetickou a výživovou hodnotu
- prevence chudokrevnosti
- podporuje zdraví pokožky, vlasů a nehtů
- brainfood (zdroj vitamínů skupiny B), přeměnňuje sacharidy na energii
- lehce stravitelný, nezatěžuje zažívací trakt
- působí jako prevence kardiovaskulárních chorob
- jako suchý šampon na vlasy, který absorbuje mastnotu a nečistoty (masíruje kořínky vlasů a nakonec vyčešeme z vlasů)
- ve formě pleťové masky (vločky, med a pár kapek jablečného octa) na rozšířené póry a černé tečky, sjednocuje také tón pleti
- více
Oves setý, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- Normální funkce střevního traktu
- Osvěžení těla
- Relaxační účinek – usínání
- Normální stav pokožky
Diskusní téma: Oves
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.