Oves

Oves je nejen cennou obilninou, ale je i běžnou součástí ranní snídaně – ovesné vločky. Oves je pro vysokou energetickou hodnotuje vhodným jídlem pro sportovce, vegetariány, ale i těžce pracující. Příznivě působí na nervovou soustavu, má účinky proti melancholii. Oves měla v oblibě i abatyše Hildegarda z Bingenu (v 12. stol). Oves se zpracovává hlavně na vločky, jejichž spotřeba má stále stoupající tendenci. 

Oves a jeho účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • působí proti tuhé stolici
  • má vysoký obsah lehce rozpustné vlákniny (ß-glukanům)
  • posiluje svaly a nervový systém
  • proti pálení žáhy (ovesná kaše)
  • pro sportovce (pro budování svalové hmoty), urychluje metabolismus
  • má vysokou energetickou a výživovou hodnotu
  • prevence chudokrevnosti
  • podporuje zdraví pokožky, vlasů a nehtů
  • brainfood (zdroj vitamínů skupiny B), přeměnňuje sacharidy na energii
  • lehce stravitelný, nezatěžuje zažívací trakt
  • působí jako prevence kardiovaskulárních chorob
  • jako suchý šampon na vlasy, který absorbuje mastnotu a nečistoty (masíruje kořínky vlasů a nakonec vyčešeme z vlasů)
  • ve formě pleťové masky (vločky, med a pár kapek jablečného octa) na rozšířené póry a černé tečky, sjednocuje také tón pleti
  • více

Oves setý, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Normální funkce střevního traktu 
  • Osvěžení těla
  • Relaxační účinek – usínání
  • Normální stav pokožky

Diskusní téma: Oves

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek