Překyselení organismu
nebezpečí postupného překyselení organismu lze odhalit právě pomocí metabolické analýzy CRS v těle (analýza minerálů z vlasů). Odborníci se shodují, že zhruba 75% lidí v rozvinutých zemích trpí překyselením organismu. protože konzumují přílišké velké množstv í živočišných bílkovin (maso, uzeniny, vejce), pijí často alkohol, dopřávají si větší množství cukrovinek a coca colu, stravují se ve fastfoodech a navíc jsou vystaveni permanentnímu stresu.
Optimální strava obsahuj cca 80% živé stravy (zejména zelenina, obilné klíčky, máčená semena a ořechy) a cca 20% vařené stravy, pokud tento poměr není dodržen, tělo se překyseluje. Optimální stav je mírně zásaditý PH 7,4 - 7,5. Nadměrná konzumace uzenin a vařeného masa způsobuje řadu civilizačních chorob včetně rakoviny .
Nadměrná konzumace masa se táhne již od doby ledové, dříve však národy konzumovali hodně sušené a čestvé maso bez vaření, které obsahovalo více bílkovin a bylo lépe stravitelné pro organismus.
Optimální strava obsahuj cca 80% živé stravy (zejména zelenina, obilné klíčky, máčená semena a ořechy) a cca 20% vařené stravy, pokud tento poměr není dodržen, tělo se překyseluje. Optimální stav je mírně zásaditý PH 7,4 - 7,5. Nadměrná konzumace uzenin a vařeného masa způsobuje řadu civilizačních chorob včetně rakoviny .
Nadměrná konzumace masa se táhne již od doby ledové, dříve však národy konzumovali hodně sušené a čestvé maso bez vaření, které obsahovalo více bílkovin a bylo lépe stravitelné pro organismus.
První příznaky překyselení:
- únava
- nedostatečné soustředění
- nervozita
- napnuté svaly
- revmatické bolesti
- náchylnost k alergiím
Pokud je lidské tělo neustále zásobováno kyselými složkami a dostává současně velmi málo základních živin, pak se tyto okyselující látky ukládají v pojivových tkáních.
Základem pevného zdraví je pravidelný příděl čerstvé zeleniny, ovoce a můžete přidat luštěniny, hrášek, fazole, sóju, mořské ryby a plody, zeleninové polévky, zakysané mléčné výrobky (kefír atd..), velmi potřebný je i dostatečný pohyb, uvolnění, jóga i meditace. Proti překyselení působí i doplňky stravy s obsahem alkalických směsí minerálních látek s obsahem draslíku, vápníku, hořčíku, zinku a vitamínu D.
- pravidelný pohyb v lese a u rybníka, námaha je důležitá pro zdravý organismus (je pohyb mízy v lymfatickém systému)
Potraviny, které působí proti překyselení?
Sušené plody
25.11.2015 23:46
Tinktura z góji
Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou.
V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...
Diskusní téma: Překyselení organismu
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.