Vitamin E (tokoferol)

O vitaminu E se mluví jako o "elixíru mládí". Vitamin E je rozpustný v tucích, je antioxidant, podporuje regeneraci kůže, zpomaluje stárnutí na buněčné úrovni, odstraňuje únavu, brání vzniku svalových křečí. Mezi nejbohatší zdroje vitaminu E patří pšeničné klíčky ( zdroj  kyseliny listově B9  a biotinu ).
 

Zdroje vitaminu E v potravinách:

Jak působí vitamin E

  • zpomaluje proces stárnutí
  • urychluje hojení ran
  • silný antioxidant
  • podporuje imunitní systém
  • podporuje nervovou soustavu a mozek
  • pozitivně podporuje ženskou plodnost
  • podporuje vlasy a kůži
  • působí proti rakovině
  • prevence před Alzheimerovou nemocí
  • zesiluje účinek vitaminu A
  • předchází tvorbě vrásek
  • podobně jako vitamín A, vitamín C, selen a některé aminokyseliny má neobyčejné antioxidační účinky, zabraňuje oxidaci tuků.
  • podporuje trávení a metabolismus tuků
  • více