Moruše bílá

Plod moruše bílé (Morus alba) roste na ovocného stromu morušovníku (v minulosti byl morušovník používán k výrobě pravého hedvábí), který dorůstá až do výšky 15–18 m, zralosti plody dosahují v červenci až srpnu. Moruše je velikostí a tvarem podobná ostružině, je silný protioxidant (zdroj resveratrolu), zdroj vitaminu C,  zdroj energie, podporuje trávení, slouží jako přírodní sladidlo, odbourává vnější tlak.

Moruše černé (Morus nigra) jsou exotické velmi chutné plody morušovníku černého mají černé bobule, které jsou zdrojem sacharidů, tuků, vlákniny, vody, bílkovin, omega 3 a 6 kyselin. Čerstvé plody jsou sladké, šťavnaté a jsou vhodné i pro sušení, kdy si zachovávají svoji sladkost. Obsahují až 78 % vody, 18 % cukru, 22 % sušiny, organické látky a pektiny.

Moruše bílá i černá má podobné účinky na zdraví.

  • moruše bílá (Morus alba)
  • moruše červená (Morus rubra) 
  • moruše černá (Morus Nigra)

Moruše bílá, černá a jejich účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • protioxidant
  • protibakteriální účinky
  • přírodní zdroj resveratrolu
  • podporuje odolnost a osu MTM
  • podporuje odbourávání vnějšího tlaku
  • přírodní zdroj vlákniny a proteinů
  • harmonizují duševní a tělesnou rovnováhu
  • podporují krvetvorbu
  • přírodní sladidlo
  • více

Moruše bílá, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá