Rebarbora, reveň

Rebarbora, trvalá bylinka původem z Molgolska obsahuje sice malé množství vitaminu C, to nám nemusí vadit protože se jí pečená nebo vařená. Ale v rebarboře najdeme dostatek vitaminu  B3, B5,  B9 ( kyselina listová ), z minerálů obsahuje vápník, draslík, mangan, železo, fosfor a hořčík. 
 

Rebarbora její účinky:Rebarbora

  • příznivý vliv na ledviny a střeva
  • zlepšuje trávení
  • pří větším množství působí jako projímadlo
  • prospívá srdci a plicím
  • zdroj pektinu a rutinu
  • zlepšuje peristaltiku střev
  • vhodná při zácpě
Kontraindikace: díky vysokému obsahu kyseliny šťavelové není vhodná při revmatismu, dně nebo ledvinových a močových kamenech. Není vhodná ani pro kojící a těhotné ženy.
 
Chuť řapíku: příjemná kyselá, osvěžující 

Použití: rebarborový koláč, kompot, salát, moučníky s tvarohem