Rajčata
Rajče je superpotravina s obsahem vitamínu B1, B2, B6, C, E a provitamínu A a minerálních látek vápník, fosfor, železo, jód, měď a draslík. Rajčata jsou na našich zahrádkách velmi pěstovaná. Mají velmi specifickou výraznou chuť a jsou osvěžující nejlépe přímo utržené, obsahují až 90 % vody a výborně osvěží. Rajčata jsou velmi výživná a obsahují málo kalorií, proto se konzumují společně s ostatní zeleninou při procesu hubnutí.
Rajčata a jejich účinky:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- zdroj elektrolytů
- působí tuhé stolici (vláknina)
- podporují mozkové funkce
- zdroj lykopenu
- podporují imunitní systém
- zdroj vody, obsahují více jak 80%
- působí proti zácpě (zdroj vlákniny)
Sušené plody
25.11.2015 23:46
Tinktura z góji
Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou.
V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...
Diskusní téma: Rajčata
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.