Mrkev

Mrkev je nejpoužívanější kořenová zelenina oranžovočervené barvy, bežně pěstovaná na našich zahrádkách. Mrkev obsahuje vlákninu, éterické oleje, lehce stravitelný cukr.
 

Mrkev – použití a účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • proti vráskám (šťávu naneste jako masku, možno smíchat s trochou medu a jogurtu či smetany)
  • perfektní podpora pigmentace, vhodá při opalování
  • Mrkev přírodní - využitelnost a stravitelnost 10%
  • MrkevMrkev namočená ve vodě ( osolená) po dobu cca 3 hodiny - využitelnost 50%
  • Mrkev vařená stravitelnost 40 - 50%
  • Mrkev šťáva využitelnost 90%, chybí vláknina
  • Mrkev sušená, doporučuje se před konzumací namočit na cca 2-3 hodiny
  • více

Sušené plody

25.11.2015 23:46
Tinktura z góji Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou. V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...
<< 1 | 2 | 3