Mrkev
Mrkev je nejpoužívanější kořenová zelenina oranžovočervené barvy, bežně pěstovaná na našich zahrádkách. Mrkev obsahuje vlákninu, éterické oleje, lehce stravitelný cukr.
Mrkev – použití a účinky:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- proti vráskám (šťávu naneste jako masku, možno smíchat s trochou medu a jogurtu či smetany)
- perfektní podpora pigmentace, vhodá při opalování
- Mrkev přírodní - využitelnost a stravitelnost 10%
Mrkev namočená ve vodě ( osolená) po dobu cca 3 hodiny - využitelnost 50%
- Mrkev vařená stravitelnost 40 - 50%
- Mrkev šťáva využitelnost 90%, chybí vláknina
- Mrkev sušená, doporučuje se před konzumací namočit na cca 2-3 hodiny
- více
Sušené plody
25.11.2015 23:46
Tinktura z góji
Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou.
V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...