Umeboshi
V čerstvém stavu nesou umeboshi jedlé. Nakládají se do solného roztoku ještě zelené, červenou barvu získají přidáním listů shiso (příbuzný máty s výjimečným exotickým aroma). Umeboši obsahují proteiny, minerály a tuky v dvojnásobném množství než v ostatních plodech. Jsou zde bohatě zastoupeny, zvláště vápník, železo a fosfor.
Švestičky umeboshi, které mají slanokyselou chuť, harmonizují náš organismus, který je stresem a nekvalitní stravou často velmi poničený. Používají se jako prevence před různými nemocemi, jsou dobré na posílení imunity, na doplnění minerálních látek či doplnění enzymů a také jako podpůrná léčba při nemocech. Nemají žádné vedlejší účinky, které mají chemické léky
Švestičky umeboshi, které mají slanokyselou chuť, harmonizují náš organismus, který je stresem a nekvalitní stravou často velmi poničený. Používají se jako prevence před různými nemocemi, jsou dobré na posílení imunity, na doplnění minerálních látek či doplnění enzymů a také jako podpůrná léčba při nemocech. Nemají žádné vedlejší účinky, které mají chemické léky
Umeboshi - účinky na zdraví:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- při dlouhodobém zvýšení teploty
- při častém škrábání v krku, při alergiích a bronchitidě
- mohou pomoci zlepšit stav při srdečním záchvatu
- při překyselení organismu – mají výbornou neutralizační schopnost
- při pálení žáhy a potížích se sekrecí žaludečních šťáv (v situaci, kdy máme příliš mnoho nebo příliš málo žaludečních kyselin)
- regulují činnost zažívacích orgánů.
- v případech kinetózy (při nevolnost způsobené cestováním)
- při bolestech hlavy, únavě a podobně
- antiseptické a antibiotické účinky
- jsou dobré na léčení „kocoviny“
- zvýšení imunity, přidáváme denně ¼ až ½ švestky do jídla nebo nechat rozplynout v ústech
- při problémech se žaludkem
- více
Umeboshi, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- nemá
Umešvestky pomáhají také při střevních problémech, jako je zácpa a průjem. Jsou to sice různé projevy, ale oboje nastává když vnitřnosti nepracují důkladně. Při otravách potravinami, znečištěnou vodou či oxidem uhličitým.
Chuť: velmi výrazná a pro nás nezvyklá