Schizandra

Schizandra, klanopraška čínská je popínavá lianovitá rostlina s červenými plody štiplavé chuti a bobulovitého tvaru podobné našemu rybízu. Látky obsažené v plodu mají velmi širokou paletu použití a její chuť lze pojmenovat jako kombinace sladké, kyselé, hořké, slané a ostré. Schizandra je zdrojem vlákniny, bílkovin s obsahem vitaminů A, C a E a minerálů vápníku, manganu, železa, stříbra, sodíku, draslíku, zinku, selenu, jódu , kobaltu a tzv. lignanů.

Klanopraška čínská – schizandra a její účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • zajištuje ochranu svalů a buněk (fytoadaptogen)
  • prospívá regeneraci jater
  • přispívá ke snižení hladiny cholesterolu
  • antioxidant, posiluje oslabenou imunitu
  • adaptogen (zvyšuje odolnost organismu)
  • detoxituje
  • prospívá při hubnutí
  • regeneruje ledviny a játra, čistí krev
  • stimulační účinek
  • působí proti stárnutí
  • pomáhá při depresích a stresu
  • zlepšuje ostrost vidění a sluch
  • působí proti únavě a nespavosti
  • pomáhá při chronickém a astmatickém kašli
  • zvyšuje potenci u mužu
  • upravuje a harmonizuje kyselost žaludku a zlepšuje trávení
  • normalizuje krevní tlak
  • používá se při bolestech kloubů a krční páteře
  • více
  • schizandra článek

Schizandra (klanopraška), schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Adaptogen - stres
  • Antioxidant
  • Normální trávení a funkce jater, pročištění
  • Normální funkce dýchacího systému
  • Tonikum -podpora mentální pohody

Stimulačního efektu dosáhneme, pokud si cca hodinu před výkonem vezmeme 10–30 sušených bobulí, účinek může působit 3–5 hodin.

 

Sušené plody

25.11.2015 23:46
Tinktura z góji Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou. V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...
<< 1 | 2 | 3