Rozinky
Sušené rozinky (hrozinky) jsou sladké plody vinné révy (hroznů) různých velikostí a barev (černé, hnědé, červené, žluté, zelené). Např. sultánky jsou sušené plody bez pecek, korintky jsou malé tmavé plody bez peciček a cibetky rozinky s peckami. Rozinky jsou zdrojem provitaminu A, vitamínů B1, B2, B3, B6, C a E, draslíku, vápníku, hořčíku, fosforu, zinku, železa a bóru.
Účinky rozinek:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- působí proti vzniku zubního kazu
- působí jako prevence před osteoporózou
- antioxidant
- prospívají cirkulaci krve
- při chudokrevnosti
- alternativní sladidlo např. do pečiva, moučníků, buchet ad.
- více
Rozinky, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- nemají
Před použitím rozinky doporučuje důkladně proprat v teplé vodě nebo v roztoku jedlé sody s vodou, které byly ošetřeny oxidem siřičitým.
Sušené plody
25.11.2015 23:46
Tinktura z góji
Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou.
V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...