Rebarbora, reveň
	Rebarbora, trvalá bylinka původem z Molgolska obsahuje sice malé množství vitaminu C, to nám nemusí vadit protože se jí pečená nebo vařená. Ale v rebarboře najdeme dostatek vitaminu  B3, B5,  B9 ( kyselina listová ), z minerálů obsahuje vápník, draslík, mangan, železo, fosfor a hořčík. 
Rebarbora její účinky:
- příznivý vliv na ledviny a střeva
 - zlepšuje trávení
 - pří větším množství působí jako projímadlo
 - prospívá srdci a plicím
 - zdroj pektinu a rutinu
 - zlepšuje peristaltiku střev
 - vhodná při zácpě
 
	Kontraindikace: díky vysokému obsahu kyseliny šťavelové není vhodná při revmatismu, dně nebo ledvinových a močových kamenech. Není vhodná ani pro kojící a těhotné ženy.
	Chuť řapíku: příjemná kyselá, osvěžující 
Použití: rebarborový koláč, kompot, salát, moučníky s tvarohem
