Xilitol - březový cukr
Březový (dřevný) cukr je přírodní sacharid, který se získává z dřevnatého vláknitého rostlinného materiálu (z vláknitých částí rostlin). Je přírodní alternativou rafinovaného cukru. Xylitol získaný ze dřeva břízy a xylitol získaný z kukuřice se opravdu v ničem neliší.
Xilitol, březový cukr a jeho účinky:
- zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- sladidlo pro diabety
- neškodí zubům
- o 40 % méně kalorií než cukr
- o 75 % méně sacharidů
- nezvyšuje hladinu cukru v krvi
- udržuje v ústech neutrální pH
- pomáhá opravovat poškozenou zubní sklovinu
- solný roztok s obsahem xylitolu snižuje nitrooční tlak
- více
Sušené plody
25.11.2015 23:46
Tinktura z góji
Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou.
V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...