Stévie

Stévie sladká (stévie cukerná, Stevia rebaudiana) je přírodní sladidlo, nízkokalorické narozdíl od cukru, vhodné pro diabetiky, snižuje riziko vzniku zubního kazu, odolává vysokým teplotám a může být použité při vaření, tlumí chuť na sladkosti.

  • kapky
  • prášek
  • tablety
  • bombóny nebo žvýkačky

Stévie sladká a její účinky:

  • zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • pomáhá při redukci obezity
  • 300× sladší než cukr, používá se jako náhrada cukru a umělých sladidel 
  • neupůsobuje zvýšení hladiny cukru v krvi
  • podporuje činnost slinivky
  • povzbuzuje trávení
  • zhutňuje svalovou hmotu, napomáhá buněčnému metabolizmu
  • snižuje únavu a únavový syndrom 
  • pomáhá při léčbě akné a ekzémů
  • snižuje touhu po tabáku a alkoholických nápojích
  • působí proti bolestem dásní a proti jejich krvácení
  • dokáže zničit celou řadu nebezpečných bakterií ústní mikroflóry
  • používala se i jako léčivá bylinka v tradiční medicíně zejména indiány v Brazílii a Paraguayi (Jižní Amerika)

Stévie sladká, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá

Použití: na slazení nápojů, při pečení, smažení, vaření jako náhrada cukru a umělých sladidel 

Lidové názvy: sladká tráva, medové lístky

 

Sušené plody

25.11.2015 23:46
Tinktura z góji Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou. V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...
<< 1 | 2 | 3