Ořechová másla

Ořechová másla mají přirozeně vysokou energetickou hodnotu, jsou sytá a často velmi chutná až návyková. Poslední dobou jsou trendem i tzv. proteinová ořechová másla, která jsou prakticky kompletním vysoce energetickým jídlem se zvýšeným obsahem bílkovin. Másla jsou vyrobeny z oříšků šetrně pražených horkým vzduchem a následně mlety včetně tenké slupky, které na sobě mají. Díky tomu a také díky výbě̌ru správných odrůd mají unikátní vlastnosti a chuť. Ořechová másla mají přirozeně vysokou energetickou hodnotu, jsou sytá a často velmi chutná až návyková. Poslední dobou jsou trendem u sportovců i tzv. proteinová ořechová másla, která jsou prakticky kompletním vysoce energetickým jídlem se zvýšeným obsahem bílkovin.

Ořechová másla a jejich účinky a výhody:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • vhodná pro sportovce
  • zdroj proteinů
  • dobře vstřebatelná
  • dobře zasytí
  • másla a jejich obsah se lépe vstřebává do organismu
  • vhodné pro růst svalové hmoty, pro kulturisty
  • lepší a příjemnější chuť
  • více
  • článek Ořechová másla a jejich použití

Druhy – ořechová másla:

  • mandlové
  • arašídové
  • lískoříškové
  • pekanové
  • piniové
  • kešu
  • z vlašských ořechů
  • z makadamových ořechů

 

Sušené plody

25.11.2015 23:46
Tinktura z góji Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou. V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...
<< 1 | 2 | 3