Ořechová másla
Ořechová másla mají přirozeně vysokou energetickou hodnotu, jsou sytá a často velmi chutná až návyková. Poslední dobou jsou trendem i tzv. proteinová ořechová másla, která jsou prakticky kompletním vysoce energetickým jídlem se zvýšeným obsahem bílkovin. Másla jsou vyrobeny z oříšků šetrně pražených horkým vzduchem a následně mlety včetně tenké slupky, které na sobě mají. Díky tomu a také díky výbě̌ru správných odrůd mají unikátní vlastnosti a chuť. Ořechová másla mají přirozeně vysokou energetickou hodnotu, jsou sytá a často velmi chutná až návyková. Poslední dobou jsou trendem u sportovců i tzv. proteinová ořechová másla, která jsou prakticky kompletním vysoce energetickým jídlem se zvýšeným obsahem bílkovin.
Ořechová másla a jejich účinky a výhody:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- vhodná pro sportovce
- zdroj proteinů
- dobře vstřebatelná
- dobře zasytí
- másla a jejich obsah se lépe vstřebává do organismu
- vhodné pro růst svalové hmoty, pro kulturisty
- lepší a příjemnější chuť
- více
- článek Ořechová másla a jejich použití
Druhy – ořechová másla:
- mandlové
- arašídové
- lískoříškové
- pekanové
- piniové
- kešu
- z vlašských ořechů
- z makadamových ořechů
Sušené plody
25.11.2015 23:46
Tinktura z góji
Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou.
V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...