Jedlé přírodní oleje
Přírodní jedlé oleje jsou vyjímečnou zásobárnou minerálů, vitamínů a dalších živin, proto jsou řazeny mezi
superpotraviny. Pokud je olej správně vylisován - první lis, má blahodárné účinky na lidský organismus. Níže naleznete řadu kvalitních přírodních olejů, které mají prokazatelné pozitivní účinky na lidský organismu. Rostlinné oleje obsahují velké množství polynasyceným mastných kyselin, především kyselinu linolovou, která přispívá ke snižování cholesterolu v krvi.

- BIO panenské oleje
- oleje v RAW kvalitě
- BIO a RAW přírodní olej
Oleje (tuky) by měli tvořit cca 10% stravy
Přírodní rostlinné oleje
- kokosový olej (kyselina laurová)
- konopný olej
- avokádový olej
- sacha inchi
- dýňový olej
- sezamový olej
- rakytnikový olej
- rýžový olej
- chia olej
- ostropestřecový olej
- pupálkový olej
- hořčičný olej
- mandlový olej
- makový olej
- olej z vlašských ořechů
- řepkový olej
- slunečnicový olej (není vhodný pro smažení)
- arašídový olej
- černuchový olej
Rostlinné jedlé oleje rychle oxidují na rozdíl od živočičných tuků (přepuštěné máslo, sádlo - jsou neutrální)
Kde koupit přírodní jedlé oleje?
Jedlé oleje
06.09.2016 18:28
Všetky rastlinné oleje sú bohaté na polynenasýtené mastné kyseliny, ktoré sú pre náš organizmus veľmi prospešné. Neviete prečo dávať prednosť rastlinným olejom pred živočíšnymi tukmi, prezradíme vám. Je to najmä z toho dôvodu, že živočíšne tuky obsahujú nasýtené mastné kyseliny a cholesterol, čo...
Diskusní téma: Jedlé oleje
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
Přidat nový příspěvek
Sušené plody
25.11.2015 23:46
Tinktura z góji
Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou.
V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...