Voda - nejlevnější elixír krásy
voda tvoří cca 60 - 70% hmotnosti dospělého člověka. Pitná voda se definuje jako kapalina bez chuti, barvy a zápachu. Dýchám ztratí člověk cca 0, 3l vody za den. Vodu potřebuje k trávení a vylučování odpadních látek, podporuje zvlhčování očí, kloubů, reguluje tělesnou teplotu ( chladič ) a umožňuje činnost svalů.
Přirozeně se ve vazivu pod kůží ukládá voda. Jestliže nepřijímáme dostatek vody ( 2 - 3 litry za den, v podobě nápojů 1,5 - 2 litry ) stahuje se z kůže dovniř těla. Důsledkem
je vysušená kůže, tvorba vrásek a další...

Asi třetinu vody získáváme potravou. Je zajímavé kolik vody některé potraviny obsahují. Značnou část vody dodávají ovoce a zelenina, ale i maso, chléb, ryby a mléčné výrobky. Voda je nejpřirozenějším zdrojem minerálů a stopových prvků pro rovnováhu organismu, jejiž narušení může způsobit zdravotní problémy. Voda vyplavuje infekce z močových cest a ledvin a příznivě působí na pokožku. Lidé trpící deficitem vody trpívají na bolesti hlavy a mají problémy se soustředěním.
- šungitová voda
- kohoutková
- pramenitá
- ionizovaná voda
- voda čištěná zeolitem
Čištění vody:
- pomocí šungitu
- pomocí zeolitu
- pomocí lusků Moringa
- hlad je převlečená žízeň
Potraviny s největším obsahem vody
- salátová okurka
- hlávkový salát
- meloun
- rajčata
- papriky
- jahody
- mléko
- jogurt
- mandarinky
- mrkev
- meruňky, broskve
- jablka
- brambory
- vinná réva
Voda rozpouští úplně všechno, můžeme přidat citrón. Kupovaná mineralizovaná voda zanáší cévy. Nejlepší je pramenitá voda.
Sušené plody
25.11.2015 23:46
Tinktura z góji
Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou.
V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...