Střevní flóra
Mikrobiom, střevní flóra,mikrobiota
Přírodní potraviny podporující střevní flóru:
- yacon
- sezamové semínko a sezamový olej
- medvědí česnek
- kurkuma
- hnědá rýže
- tibetská houba
- fermentované potraviny (kysené nepasterizované zelí, kvašené okurky)
Probiotika
Sušené plody
25.11.2015 23:46
Tinktura z góji
Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou.
V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...