Zelené potraviny

Zelené potraviny patria medzi prírodné superfoods, sú zdrojom tených minerálov, vitamínov, stopových prvkov, antioxidantov, enzýmov, bielkovín, omega 3 mastných kyselín, chlorofylu a ďalších živín. viac
 

Zelené potraviny a ich účinky:

  • dodávajú energiuZelený ječmen, prášek
  • sú adaptogény
  • detoxikujú organizmus
  • pôsobí ako prevencia vzniku nádorov
  • podporujú metabolizmus a imunitný systém
  • prospievajú črevnej flóre
  • podporujú tráviacu sústavu
  • pôsobí proti zápche
  • pôsobí proti zápalom
  • podporujú činnosť mozgu
  • ako prevencia proti ekzémom, lupienke ..

Druhy zelených potravín:

  • zelený mladý jačmeň (bielkovín, sacharidov (vrátane vlákniny) a chlorofylu, až 3000 enzýmov, silné antioxidanty a inak zdraviu prospešné flavonoidy sú tiež silnými, vitamíny (betakarotén, B1, B2, B6, B12, kyselinu pantoténovú, kyselinu listovú, C a K1 ) a minerály (draslík, vápnik, železo a horčík)
  • sladkovodná riasa chlorella (zdroj bielkovín, tukov bohatých na omega-3 mastné kyseliny, vitamínov karotenoidov, B1, B2, B3, B5, B6, kyseliny listovej, B12, C, E a K1, minerálov železa, vápnika, horčíka, jódu, draslíka , selénu, chrómu a zinku)
  • spirulina - sladkovodné sinice (zdroj sacharidov a kvalitných tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, chlorofylu a iných farbív (napr. betakaroténu, kyaninů, luteín, xantiunů, xantofylov), enzýmov, vitamínov karoténu, B1, B2, B3, B6, kyseliny listovej, B12, C, E a K1 a minerálov železa, mangánu, horčíka, draslíka, zinku, chrómu, vápnika, medi a selénu)
  • mladá pšenice (zdroj enzýmov, chlorofylu, karotenoidov, vitamínu C, B1, B2, B3, B6, E, K1, kyseliny pantoténovej, draslíka, železa, horčíka a tiež zinku, medi, mangánu, selénu a vlákniny)
  • listová zelenina (špenát, pažítka, mangold a mladé listy červenej repy)
  • hlúbová a kapustová zelenina (brokolica, romanesko, kel, ružičkový kel, kel kučeravý, hlávková kapusta)
  • alfalfa - lucerna
  • moringa
  • mořská zelenina ( agar, kombu ....)
  • tekutý chlorofyl

Zelené potraviny - spôsoby spracovania

  • šťavy
  • sušený prášok
  • tablety
  • kapsule

Najznámejšie značky zelených potravín:

Kde kúpiť zelené potraviny?

 

Diskusní téma: Zelené potraviny

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Sušené plody

25.11.2015 23:46
Tinktura z góji Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou. V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...
<< 1 | 2 | 3