Šťáva z granátového jablkaPřírodní šťávy

Ovocné šťavy sú plné minerálov, vitamínov a ďalších telu prospešných látok. K dlhšiemu uchovanie je nutná konzervácia:
 
  • pasterizácia - tepelnou úpravou sa zničí časť vitamínu a enzýmov
  • konzervácia v ochrannej atmosfére dusíkom - nedochádza k zničeniu výživných látok

Druhy ovocných štiav:

Kde kúpiť ovocné šťavy?

Najznámejšie značky prírodných ovocných štiav:

 

Diskusní téma: Přírodní šťávy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Sušené plody

25.11.2015 23:46
Tinktura z góji Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou. V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...
<< 1 | 2 | 3