Pistáciové ořechy

Pistáciové oříšky (tzv. zelené mandle) jsou malé zelené oříšky ve skořápce, plody stromu pistácie. Čím jsou oříšky zelenější, tím jsou kvalitnější. Obsahují bílkoviny, omega kyseliny. Pokud chceme zachovat barvu pistácií, zbavíme je tvrdých slupek, krátce je povaříme ve vodě a sloupneme slupku (podobně jako u mandlí a piniových oříšků.

Pistáciové oříšky (pistácie) a jejich účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • harmonizují krevní tlak
  • pomáhají při chudokrevnosti
  • snižují hladinu LDL, podporují očistu organismu a osu MTM
  • podporují odolnost, homeostázu a nervový systém
  • působí proti stárnutí, podporují růst vlasů
  • více

Pistáciové oříšky, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemají
 

Sušené plody

25.11.2015 23:46
Tinktura z góji Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu...
23.11.2015 21:18
Pro původní americké obyvatelstvo byly brusinky nejen lékem, ale i potravinou. V brusinkách (brusnice) nalezneme účinné flavonoidy proanthokyanidiny (PAC), které již severoameriční indiáni využívali pro jejich antibakteriální vlastnosti už před 300 lety k hojení ran a zmírňování bolestí. Dnes jsou...
<< 1 | 2 | 3