Superpotraviny nejen k jídlu

25.11.2015 23:46

Tinktura z góji

Tinktura, kterou je prospěšné užít pravidelně dvakrát do roka po dobu šesti týdnů v množství třikrát denně 15 kapek do trochy vody, může být i méně. Připravíme si ji následujícím způsobem: jednu velkou hrst sušených plodů Goji zalijeme 3 dcl šedesátiprocentního lihu a necháme louhovat na teplém místě 14 dní. Během této doby 2 x denně pořádně protřepeme. Po uplynutí této doby směs přecedíme, klidně použijte plátno, plody kustovnice čínské vymačkáme a nalijeme do sklenice s dobrým uzávěrem. Skladujeme v temnu.

Pleťové tonikum z plodů kustovnice

Dodává pokožce jiskrný vzhled. Z hotové tinktury, kterou můžeme vyrobit podle výše uvedeného receptu, nebo zakoupit hotovou, si můžeme velmi jednoduše vyrobit velmi účinné pleťové tonikum. Má velmi regenerující a zvláčňující účinky na Vaši pokožku, vypíná ji a odstraňuje tak vrásky. Je nutné jej naředit tak, že 2 lžíce již hotové tinktury z góji smícháme se dvěma dcl destilované vody. Tonikum je  dobré skladovat ve skleněné nádobě a používat 2 x denně k ošetření pokožky obličeje a dekoltu.

Pupalkový olej na nehty, pleť i koupel

Díky obsahu kyseliny gama-linoleové je pupalkový olej velmi vhodný nejen pro vnitřní, ale i pro zevní použití. Olej pupálkový je jemný, zklidňuje a dobře se vstřebává. Tento olej má velmi příznivé účinky na podrážděnou, citlivou, jemnou, zánětlivou pokožku a také na popáleniny i spáleniny sluníčkem. Úžasně vyhlazuje vrásky a veškeré nerovnosti i akné a celkově regeneruje stárnoucí pokožku. Má rovněž velmi příznivý vliv na padání vlasů.

Také je to nehtový regenerátor na zpevnění  nehtů, pokud jej po dobu 15 minut pečlivě vtíráme do nehtových lůžek. Kúru je dobré provádět denně po dobu 14. dnů.

Pro lázeň na zjemnění suché a citlivé pleti potřebujeme 2 polévkové lžíce kvalitního medu, 6 kapek citrónové šťávy, 2 čajové lžičky pupalkového oleje, dvě dcl smetany nebo mléka. Všechny ingredience dobře promícháme a rozpustíme v lázni. Každá zvláčňující koupel by měla trvat alespoň 15 minut. Následně ji můžeme ukončit krátkou relaxací v teplé přikrývce.

Na pupalkovou pleťovou masku potřebujeme lžičku pupalkového oleje a lžičku bílého  jogurtu nejlépe bio. Promícháme a naneseme na vyčištěnou pokožku obličeje, dekoltu a necháme 15 minut působit. Pak umyjeme teplou vodou.
            Podobnou masku můžeme použít i jako regenerační masku rukou a nohou. Použijeme 2 lžíce pupalkového oleje, 5 kapek citrónové šťávy a opět lžíci jogurtu, nejlépe bio. Po promíchání naneseme chodidla a ruce, zabalíme je do potravinové fólie. Nejlépe je relaxovat pod teplou přikrývkou hodinu až dvě. Doporučuji pustit nějaký skvělý film, nebo si zdřímnout či meditovat u jemné hudby J Pak masku umyjeme a můžeme ošetřit pečujícím krémem.

Olej Sancha Inchi ( Sača Inči ) 

se získává z oříšků lisovaním za studena. Keřovitá trnitá rostlina pochází z Jižní Ameriky z oblasti Peru. Obsahuje až 90% Plod sacha Inchiomega mastných kyselin, 60% procent proteinů, antioxidanty, jód, vitamíny A a E. Vstřebatelnost tohoto oleje dosahuje až 96%.

Sacha inchi olej a jeho účinky:

  • brainfood, podporuje mozkovou činnost

  • působí proti vráskám

  • hydratuje pleť

  • více..

Pokud potřebujete poradenství zdravého životního stylu nejen v oblasti zelených potravin, se kterými pracuji (produkty Green ways) a sestavuji plány na detoxikaci organismu a léčbu různých zdravotních problémů,  máte jakýkoliv zdravotní a nebo psychický problém, jsem Vám plně k dispozici. Pavla Růžičková kontakt ruzickova.paja@seznam.cz a www.Makeup4U.cz .